LoRa project

Het LoRa project van Proximus. In het 4e semester kregen we de opdracht om samen met Proximus een project rond LoRa uit te werken. Wij (3 mede-studenten en ik) zijn aan de slag gegaan rond automaten. Wij ontwikkelden een dashboard waarop lokale handelaars en boeren hun fruit en broodautomaten konden monitoren en managen.

Het leuke van dit project was de vrijheid en het totaal concept. We hebben alles van A tot Z zelf mogen uitzoekken. Zo zijn we gestart met een LoRa-kit en drie sensoren, een temperatuur sensor en twee drukknoppen. Het back-end gedeelte werd opgevangen met Azure. Het dashboard en de API zijn ontwikkeld in ASP.net. Dit laatste heb ik vooral op mij genomen.

  • Detail sensordata

    Hierop zie je realtime (+/- 2min.) het aantal producten die zich in de automaat bevinden. Wanneer het aantal onder 10% van het maximum zakt krijgt de eigenaar een gepersonaliseerde sms met welke automaat bijna leeg is. Ook de temperatuur word bijgehouden.

  • Detail verkoopscijfers

    Dit is een detail weergave van de verkoopscijfers, hierdoor kan de eigenaar duidelijk zien welke dagen beter verkopen dan andere. Zo kan hij daar op inspelen.

  • Account instellingen

    Je kan natuurlijk ook altijd je acoount intstellingen aanpassen en al dan niet toestemming geven voor het ontvangen van sms'en.

Promovideo